Herken tijdig potentiële arbeidsconflicten, voorkom escalatie
wat geeft uw interne barometer aan?...

Toenemende bewolking
Niet alles gaat naar wens. Openlijke problemen zijn er (nog) niet, maar er sluimert iets. Er wordt niet door iedereen als vanzelfsprekend samengewerkt. Zaken lopen stroef, er wordt flink gemopperd en geroddeld. De constructieve werksfeer is zoek. Niet samen de schouders eronder, maar ieder voor zich. Ook de productiviteit lijdt onder de ontstane spanning.

U krijgt signalen of u voelt zelf aan dat het niet lekker gaat, maar u kunt er de vinger niet achter krijgen. Het zou goed zijn de knelpunten in alle rust eens uit te (laten) spreken. Dat komt er niet van, of het lukt eenvoudigweg niet.

Dit is een goed moment om een onafhankelijke communicatiespecialist in te schakelen. Een neutrale buitenstaander die een gesprek tussen werknemers begeleidt en kritiek ombuigt tot gezamenlijke oplossingen. De onderlinge relatie verbetert, de neuzen wijzen weer één kant op. En, heel belangrijk, escalatie wordt voorkomen.

Voor dit soort situaties hebben wij de module 'Klaar-de-lucht' ontwikkeld. Lees daar hier verder over.

Storm en onweer
Er is een serieus conflict. U komt er samen niet meer uit. Of mensen in uw directe omgeving hebben ronduit ruzie. Het conflict bedreigt het werkproces en de resultaten. De situatie dreigt zeer nadelige gevolgen te krijgen. Ingrijpen is noodzakelijk. Welke stappen kunt u nemen?

Zware sancties of ontslag laten hun sporen na. Er wordt meer verloren dan gewonnen. De stap naar de rechter is tijdsrovend, erg kostbaar en kent een onbekende afloop.

Hier kan mediation uitkomst brengen. Betrokkenen worden gehoord en voelen zich gehoord. Er ontstaat beweging naar gezamenlijke belangen. Samen wordt naar een oplossing gezocht. Het weer klaart op.

Zie ook: onze werkwijze


DBCM: van harte professioneel

Vragen?
Bel of mail ons!

Telefoon: 071 - 5895602
E-mail: info@dbcm.nl

Of vul het contactformulier in.

 


Kill the monster while it is a baby!

Sluimerende conflicten leiden af en kosten onnodig energie.